חברה והשקפה

מדוע היהודים במיעוט ביחס לשאר העמים?

  • י"ג אדר ב' התשע"ו

שאלה

כתוב "ארבה את זרעכם ככוכבי השמיים וכל הארץ" אם כך, מדוע אנחנו היהודים במיעוט ביחס לשאר העמים בעולם?

תשובה

שלום וברכה,

רוב ימיו היה עם ישראל בגלות. והגויים רדפו את בני ישראל בגלות, והקשו עליהם מאוד (במאה השנים האחרונות רצחו הגרמנים 6 מיליון יהודים). מכיוון שבני ישראל חטאו - התקיימו בהם הרבה מן הקללות הכתובות בתורה, המקשות את ריבויו בעולם. למרות זאת הקב"ה הציל את בני ישראל במשך כל שנות גלותו, ולא נתן לגויים להכחידנו למרות הרדיפות.
מובן שהקב"ה ידע את מצבו של עם ישראל מראש, ולכן גם אמר בתורה: "לא מרובכם מכל העמים חשק ה' בכם, כי אתם המעט מכל העמים"!
אך מה שהבטיח הקב"ה לאברהם עוד עתיד להתקיים באחרית הימים, עם בוא הגאולה. כל הברכות הכתובות בתורה עוד עתידות להתקיים בעם ישראל, ואז נרבה ונהיה לעם גדול מכל העמים.
בברכה,
דניאל בלס