האם מותר לפתוח את העין השלישית

  • כ"ט אייר התשע"ו

שאלה

אני נמצאת כעת בתאילנד, בשבוע אנחנו מתכננים כמה חברים ביחד לטוס להודו וקצת לעוף על המיסטיקה ההודית.
רציתי לדעת האם מותר ליפתוח את העין בעזרת מדיטציה או בעזרת קצב והאם אין בזה מישום עבודה זרה?
ענת
קו סמוי

תשובה

לפי מה שהתברר בנושא, ענין "פתיחת העין" היא פעולה מורכבת מטכניקות פסיות וממחשבות מרוכזות עד לבחינה של "ביטול".
מובן הדבר, שהטכנקות הפיזיות הפועלות "לפתוח" את יכולת ריכוז האדם, כגון תדרי קול המסוגלים לכך (באופן פיסי ומדעי), הם מותרים לשימוש – וככל ניצול של טכניקה פיסית שאדם עושה, בכדי להתרכז יותר או לתפוס בדרך הדמיון שלו סימנים כדי לגלות את מה שמתרחש ברגשותיו הפנימיים.
אמנם, החלק מההתרכזות בנוגע ל"פתיחת העין" שמשתמש בביטויים ובדמיונות של "בעל" כח ואנרגיה ממשית – כגון מה שמדריכים לדמיין עיגול ו"להוסיף לו כח", או לקרוא לו בשם ה"אנרגיה הקוסמית או האוניברסלית", או "לשאול אותו" איפה המיקום של הבן אדם בתוך האינרגיה הכללית, כל אלו הם הדרכות למחשבות האסורות על פי היהדות, והם גובלים בחומרת העבירה של עבודה זרה. ובפרט כאשר ה"ביטול הפנימי" נהפך אצל המדמיין לאמונה פסולה ולפולחן, ח"ו.
ומאחר שקשה מאד "למתוח את הקו" המחלק ביניהם, וישנן חלק גדול מההוראות הנמסרות בטכניקה הזו שברור שמקורן מדתות המזרח הרחוק, לכן אין להתיר את התהליך באופן כללי. רק אם יבדקו כל פרט ופרט יחד עם הצגת הכוונה שמאחוריו והתועלת שבו, יתאפשר לרב הבקי בעניינים אלה לפסוק אלו חלקים מותרים בשימוש, ואלו אסורים.
ולסיום אציין שכל הנמצא שם, נמצא ביהדות באיכות ובדיוק גדולים יותר. ממליץ לצפות בהרצאה "חכמות המזרח מול היהדות" שבאתר הדברות.
והנני בברכה