שאל את הרב - כללי

בן לבת כהן גרושה

  • י"ב אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, ברצוני לציין בפניך שאינני אדם חרדי ואפילו לא דתי,אך יש לי שורשים עמוקים לדת היהודית ואני מרגיש שנפשי קשורה בצרור החיים לסבי ז"ל שהיה נצר לשושלת קהילת בגדד הקדושה. "כרעם ביום בהיר" נפלה עלי הבשורה אשר המיתה עלי ועל משפחתי חרפה ואני חושש מאד שנשמתו של סבי מתייסרת מכך. מעשה שהיה הינו כה מביש שאני מתבייש לספר אותו לרב בע"פ,וכך הם פני הדברים. בת דודתי, הינה ממשפחת כהן,היא הייתה נשואה בעבר והתגרשה. לאחר מכן,בלהט תאוותה המינית היא נכנסה להריון עם גבר שאינו נשוי. מעבר לחששי שהילד הינו ממזר, אני חושש שנשמתו של סבי כאמור מתייסרת. מעשה מביש ומחפיר זה, מדיר שינה מעיני ואינני יכול בשל כך לתפקד כראוי. אני אשמח מאד לקבל התייחסות לעניין. בברכה אורן

תשובה

שלום וברכה

חיי אישות ללא טבילה וללא נישואין הינם אכן חטא מחפיר ופוגע מאוד בנשמת הסב. אולם הילד בכל מקרה אינו ממזר כי גרושה שמקיימת יחסים אין הילד ממזר.

ה' יעזור שבת דודתך תשוב בתשובה ותשמור עלעצמה בקדושה ובטהרה עד לחתונה בקרוב.