חברה והשקפה

תגובה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד אם לא התורה הביאה אותם לכך אז מה כן הביא אותם ? רוב היום הם לומדים תורה .. למה זה לא משפיע עליהם כמו שזה צריך להשפיע בתורה אין דבר רע אז למה יש חרדים שלומדים תורה ובכל זאת הם מחללים שם שמיים בצורה בוטה ? ודבר נוסף - איך אפשר לדעת לאיזה רבנים להקשיב ?. יש רבנים מכל הקבוצות ויש סתירות בהשקפות שלהם ...

תשובה

שלום וברכה

לא התורה הביאה אותם לכך, חד משמעית. בתורתינו הק´ כתוב "דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום".

האנשים המתפרעים בדרכים אלימים אינם לומדי תורה, ולכן התורה לא משפיעה עליהם. הם אכן הולכים לבושים בלבוש חרדי אבל הם אינם שומרי מוסר התורה, ונוהגים בהיפוך הגמור מדרכיה. על פני לומדי התורה רואים בעיניים רוגע ושלווה, נחת וישוב הדעת, ההפוכים לגמרי מנטיות אלו הנוהגים בדרכים פסולים לחלוטין. ואין שום רב אמיתי שמורה לנהוג כפי שנוהגים האלימים המופרעים הללו.

על חילול ה´ אפי´ יום הכיפורים אינו מכפר.

בהצלחה - מנשה ישראל