פדיון נפש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לדעת מה בדיוק פדיון נפש ולמה זה טוב? כי חברה שלי שנוסעת לאומן אומרת שהרבנית שלה ממליצה לתת 24 ש´ח לפדיון נפש באומן (24ש´ח כנגד 24 בתי דין שנימצאים למעלה) האם יש עניין בזה? תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

כשהולכים על קברי צדיקים נותנים צדקה, והצדקה נחשבת בכל עת לפדיון נפש מגזירות כל שהם. ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רעו הגזירה.

לגבי הסכום, אין בזה דבר קבוע. כל אחד נותן לפי הרגשת לבו ולפי האפשרויות. יש הנותנים ח"י, ויש הנותנים פעמיים ח"י, יש הנותנים כ"ד, ויש הנותנים 161 מטבעות. ויש עוד הרבה מספרים.

בהצלחה - מנשה ישראל .