האם זה משנה אם אמרתי במקום לשם מצוות ציצית בשביל מצוות ציצית

  • י"א אדר ב' התשע"ו

שאלה

1.האם זה משנה אם אמרתי במקום "לשם מצוות ציצית" - "בשביל מצוות ציצית" וכיוונתי בזה? 2.זה משנה אם עשיתי 11 חוליות במקום 13??(בתכלת) 3.אם יש לי חוליות כמו הרמב"ם ורציתי לסדר את החוליות מחדש ועשיתי זאת עוד שהטלית עליי והורדתי את כל החוליות עד החוליה הראשונה(שאותה השארתי לא פתוחה) וסידרתי מחדש הכל?? 4.שעושים קשר כפול החוטים יוצאים מהקשר משני צידי הקשר כל צד הוא קבוצה של 4 חוטים(כך בדר"כ יש בציצית לבנה) - האם מותר שיש לי 4 של תכלת ו4 חוטים של לבן לעשות איתם קשר בסיום שיצא שמצד אחד של הקשר יצא רק תכלת ומצד שני רק לבן? והאם לאחר הקשירה ניתן להתיר קשרים אלו ולקשור את הקשר הכפול שמכל צד של הקשר הכפול יצאו 2 חוטי לבן ו2 חוטי תכלת וכך גם בצד השני?? 5.זה משנה אם עשיתי חוליה של רק 3 כריכות סביב הציצית בלי להכניס את החוט בין כל הכריכות על מנת להדק(כמו מנהג התימנים שעושים חוליה שאינה נפרמת, רק שלא עשיתי כמוהם אלא רק כרכתי שלוש פעמים בלי להדק על ידי הכנסת החוט הכורך מתחת לכל 3 הכריכות ובסוף עשיתי קשר כפול על מנת שלא יפרמו החוליות)??

תשובה

שלום וברכה

1. בכל מקרה כשר.

2. כשר.

3. כשר.

4. יש לעשות מיד כראוי.

5. גם טוב מאוד.