יהודי שחטא, יש לו תקנה?

  • י"א אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב אני מעוניין וסקרן לדעת האם יהודי שחטא בחטא המחשבה בכל מיני מחשבות רעות וחמורות, אני שזה שאלה קצת הזויה אבל האם הוא תמיד ישאר יהודי או שכבר אין לו משמעות בפני השם יתברך ותפילותיו כבר אינם נשמעות.תודה וכל טוב

תשובה

שלום וברכה

יהודי נשאר יהודי לעולם והקב"ה מחכה לכל אדם שישוב איליו וקרוב ה' לכל קוראיו לכל אשר יקראהו באמת.

חלילה לאדם להתייאש מעצמו כל המחשבות מעין אלו אינן אלא עצת היצר להכשיל את האדם ולהשפיל את רוחו הנה דברי רבינו בעל העבודת ישראל ליקוטים לאבות פרק ה משנה כ'

יהודה בן תימא אומר הוי עז כנמר וכו'. הענין הוא, כי כשהיצר הרע בא אל האדם לבטלו מעבודת ה' יתברך ואין לו במה לבטלו, אז מזכיר לו מעשיו הרעים שעשה באומרו איך אתה באת להתפלל ולעבוד לפני בוראך ואיך לא תבוש מפניו לדבר דבר, זכור נא לימים הראשונים הרבה פעמים עשית כך וכך והסכלת עשו, ועתה מדמה את עצמך כצדיק ובזה מבטלו מעבודתו:

ובזה רומז לנו התנא שלא תאבה לו ולא תשמע אליו ולא ירע לבבך כלל בזה, רק תעיז פניך ותעמוד בעזות ובתוקף כל לפני בוראך, וענית ואמרת לפניו יתברך ודאי שכן הוא לפי מעשי לא הייתי כדאי לעמוד לפניך, ואף על פי כן בטוח אני במדת טובך שאל תשיבני אחור ואפיל תחינתי לפניך ואסדר שבחך לפניך כי חפצת בי כי אתה טוב לכל ורוצה ומרוצה לשבים וחפץ בתפילתם, ובפרט בימים נוראים, כי כמו ששלושה ספרים נפתחים למעלה כמו כן נפתחים שלושה ספרים בלב האדם עצמו וכנ"ל. כי כמו שהיצר מזכיר מעשיו למעלה מביא מורך בלבבו ומכניע לבבו ומבלבל מחשבתו ואין לו פה להשיב, אך האדם לא ישים זאת אל לבו, רק בבוא לו זאת תיכף יהרהר בתשובה לפניו יתברך כי הוא בוחן לבות וכליות ויקבל עליו שלא לעשות עוד כדבר הזה ויעמוד על מעמדו ויזרז עצמו מאוד מאוד לבל יפול ממחשבתו ולא ידאג על הראשונות כלל כי אם בשובו מדרכו בתשובה שלימה ובלב שלם לפניו יתברך, כי הוא יודע מחשבות אדם וסר עוונו וחטאתו יכופר ולא יהיה עוד פתחון פה להיצר הרע להסטין עליו ולבטלו מעבודתו. ועיקר התשובה היא שיחליט בלבו בתשובה חלוטה ומוחלטת לבל יעשה עוד כדבר הזה ובודאי יכפר לו ה' יתברך, וכמו שכתוב (דברים ל, א) והשבות אל לבבך:

ראה עוד שם את הדברים.

בהצלחה,