תפילה וברכות

תפילה- דחוף

  • י' אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום הרב לפני שחזרתי בתשובה הייתי מדברת עם השם תמיד אל תוך הלילה.. מסביבות השעה 6 בערב בערך.. והרגשתי שהבקשות שלי באמת נשמעות, שהשם איתי, שומע אותי.. מקשיב לי. לפני חצי שנה התארחתי באיזו מדרשה, שם אמרו שאסור לקרוא תהילים\להגיד פסוקים מהתורה\תפילה בלילה.. אבל מה אני אעשה שכל היום אני לומדת ועובדת ואינלי זמן לדבר עם השם ולהתפלל על חיי, זיווגי, וכו? אז אני כבר חצי שנה, בקושי דיברתי עם השם..ומרגישה שזה ממש חסר לי..אני מתגעגעת לזה. אני לא מבינה, מה אסור בזה, למה זה אסור? מה הבעיה בלשבת ולבקש מהשם על החיים שלי, על ההצלחה שלי וכו, בלילה? אני לא קוראת תהילים, לא קוראת פסוקים, לא שיר השירים וכו.. רק מבקשת.. האם הבקשות שלי באמת לא יענו לי אם אבקש אותן בלילה? תודה וסליחה.

תשובה

שלום וברכה

אשרייך ואשרי חלקך שאת זכית לדבר עם בורא עולם ואין כל סיבה להימנע מדיבור עם הבורא בלילה. בורא עולם מקשיב לכל אחד בכל זמן ובכל עת.

אמת שיש זמני רצון ולאחר חצות זה זמן רצון גדול יותר, אולם למעשה הקב"ה שומע תפילות בכל עת ובכל זמן, תדברי לבורא עולם בשפתך בכל עת ובכל זמן.