בין המצרים?.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! שלחתי את השאלה הזו ביום רביעי, אבל זה כנראה לא הגיע או ששלחת תשובה ולא קיבלתי אותה. התחלתי לטפל בילד בן שנה וחצי בביתי מ-7 בבוקר עד-4 וזה אמור להמשיך כך כל יום למשך החודש וחצי הקרוב. ידוע לי שאסור לשמוע שירים ומוזיקה בבין המצרים, אבל האם מותר להשמיע לילד שירי ילדים (מן הסתם גם אני אשמע)? הילד חילוני דרך אגב, וצריך למצוא לו תעסוקה להרבה שעות. עוד דבר בעניין השירים. יש לנו טלויזיות בבית לצערי הרב וכשיש פרסומות יש שירים. מה אני אמורה לעשות? אני מרגישה רע שאני שומעת את זה ובמיוחד שזה עוד בבין המצרים. אמרתי להוריי שלא שומעים מוזיקה בבין המצרים, אבל אני לא יכולה להגיד להם כל הזמן לכבות את הטלויזיה. שאלתי השנייה היא- האם מותר לקנות בגדים או נעליים בבין המצרים מבלי ללבוש אותם? שאלה שלישית- האם מותר לשחק משחקים בבין המצרים? ודבר אחרון- רציתי להודות לכם מקרב לב על כל העבודה הכל כך חשובה שאתם עושים. ארגון הידברות הוא ארגון מבורך. ´חזקו ויאמץ לבבכם כל המיחלים לה"´. תודה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה

אם הילד קטן שלא מבין עדיין את עניין בית המקדש אין איסור שישמע מוזיקה.

אם את לא רוצה לשמוע את המוזיקה ואת לא שמחה בכך אין לך בעייה בכך שהמוזיקה נשמעת ברקע.

מותר לקנות נעליים וללבוש אותם גם בימי בין המצרים.

בגד חדש אין לקנות אם לא שיש צורך מיוחד בכך.

מותר לשחק בימי בין המצרים.

בברכה - בנימין שמואלי