סמארטפון לאבי

  • י' אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב, אבי רכש לפני כשנה סמארטפון ומכיוון שאין לו כרטיס אשראי ביקש ממני לשלם עבורו והוא יחזיר לי את התשלום, הסכמתי. לאחרונה החלטתי לשמש דוגמא נאותה לילדיי והחלטתי להחליף למכשיר כשר וכעת אני מרגיש שמכיוון שאני משלם עבורו אני מסייע ביד עוברי עבירה. וזה בידיעה ברורה שהוא נחשף לאתרים אסורים ( ראיתי פעם במכשיר שלו כשהביא לי אותו לתיקון) שאלותיי הן: א. האם כיבוד ההורים גדול יותר ואני מחויב להמשיך לסייע לו בעניין זה ב. האם יהיה עדיף שאגיד לו שאני מנתק לו את החיבור לאינטרנט דרך המפעיל ויישאר לו רק קו לשיחות והודעות. ג. ומה בעניין כך שאני יודע שיש לו גם חיבור לאינטרנט אלחוטי מהשכנים ככה שגם אם אבטל לו את הגלישה הוא יוכל להמשיך לגלוש דרך השכנים אבל פה כביכול אני לא מסייע לו בעניין. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

מאחר ולא בטוח והוא גולש והוא יכו לגלוש דרך השכנים גם כן אינך צריך לבטל את ההוראת קבע. תוכל לשים לו סינון על האינטנרט וכך הוא אוטומטית יסונן ותסביר לו שעשית חבילה לכל המכשירים שיש לך ואתה לא יכול להוצאי אותו מהסינון.