חגים ומועדי השנה

האם צריך לאכול סעודת פורים לפני חצות היום?

  • ט' אדר ב' התשע"ו

שאלה

לצוות הרבנים שלום, רציתי בבקשה לשאול האם יש עניין/צורך לקיים את סעודת הפורים לפני חצות היום? תודה, רועי.

תשובה

שלום רב,

נוהגים לעשות סעודת פורים אחרי תפילת מנחה, ומתפללים מנחה מוקדם, ויש להקפיד שרוב הסעודה תהיה ביום. ומי שרוצה לעשות את הסעודה בבוקר הרשות בידו (ראה רמ"א אורח חיים סימן תרצה סעיף ב, ומשנה ברורה שם).

אולם על פי דרך הקבלה יש עניין לעשות את הסעודה בשעות הבוקר דווקא. וכתב הגר"ע יוסף זצ"ל בספר חזון עובדיה פורים (עמודים קעט-קפ) שטוב לנהוג כן. וע"ע בספר תורת המועדים פורים (עמוד שמח) שכן נהג הגר"ע יוסף זצ"ל בעצמו לעשות את הסעודה בשעות הבוקר.

אמנם כאשר חל פורים ביום שישי (כמו השנה לבני ירושלים) יש להקפיד לכתחילה (גם לפי דרך הפשט) לעשות את הסעודה לפני חצות היום משום כבוד שבת (ראה רמ"א שם, ומשנה ברורה סק"י), ועל כל פנים לפני שעה עשירית (ראה יד אפרים שם בשם המהרי"ל).

בברכה,

הלל מאירס