תפילה וברכות

´המוציא´

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום... יש לי כמה שאלות בקשר לברכת המוציא: 1. מה קורה אם אני אוכל לחם עם מלא דברים בפנים האם אני אמור לברך המוציא? 2. אם אני לא בירכתי בהתחלה ברכה או שבירכתי משהו מסויים האם אני יכול לברך משהו אחר או שלא? ומה קורה אם אני ל יודע מה אני מברך בסוף (אם אכלתי כמה דברים). 3. אני רוצה לברך המוציא הבעיה שאני לא יודע אם מותר לי לברך על פרוסת לחם או שאני חייב על משהו שלם ואני גם לא יודע מה השיעור שצריך להיות כדי לברך ברכה בהתחלה ובסוף ואיך אני יודע בפועל.

תשובה

שלום וברכה

1. יש לברך המוציא.

2. לא הבנתי את השאלה.

3. מותר לברך גם על פרוסת לחם.

מספיק לאוכל חצי פרוסת לחם רגילה כדי לברך ברכה ראשונה וברכת המזון.

בברכה - בנימין שמואלי