יז´ בתמוז

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב ! רציתי לשאול 2 שאלות חשובות לבינתיים , (חח לפני תשעה באב אני אשאל עוד .. ) שאני רוצה לדעת עליהם תשובות : 1. האם בתקופה של מי´ז בתמוז עד אחרי תשעה באב יש איסור לקנות מוצרים חדשים שצריך אותם ( לדוגמא :אם לאימא שלי הייתה יומ הולדת חודש לפני ולא קניתי לה עדיין מתנה וזה מצער אותה ) , האם מותר לי לקנות לה מתנה אחרי י´ז בתמוז ( הכוונה: בימי בין המצרים ? ) האם מותר לקנות בכלל קוסמטיקה ובשמים בי´ז בתמוז ואחרי כמובן בימי בין המצרים? מותר לקנות דברים נחוצים לבית בי´ז בתמוז? , והאם מותר לנקות את הבית בימים אלה כרגיל ? ( חלונות , רצפה וכ´ו .. ) 2. רציתי לדעת , האם לאישה יש היתר בי´ז בתמוז לא לצום את כל הצום כולו אלא רק כמה שעות , שמעתי מהרבנית ימימה מזרחי שאפשר לצום רק שעה בצום הזה ובכך מזדהים בעצם עם השכינה האם זה נכון ? או שחובה לצום את כל הצום ? אני מתכוונת לכך שאני בריאה ב´ה אין לי מחלה או משהו.. אשמח אם כבוד הרב יוכל לענות לי על שתי השאלות האלה די בדחיפות אם אפשר לפני יום חמישי .. ולשלוח את התשובות למייל שלי : spanglish_10@walla.com תודה רבה עדי

תשובה

שלום וברכה

1. מותר לך לקנות מתנה לאמא.

ומותר לקנות קוסמטיקה ובשמים.

וכן מותר לקנות דברים הנחוצים לבית.

אסור לקנות בגדים מאחר

לאחר תשעה באב יש למעט בקנית דברים המעוררים שמחה.

מותר לנקות את הבית כרגיל.

2. בשולחן ערוך מבואר שנשים צמות כרגיל.

יש מי שכתב שבזמנינו שירדה חולשה לעולם והצום מוריד מהפוריות יש להקל שבנות לא יצומו רק בתשעה באב ויום הכיפורים.

בברכה - בנימין שמואלי