חברה והשקפה

תלמידי ישיבה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב דיברתי עם מישהו על הדת והוא התלהם על תלמידי הישיבה הוא טוען שפעם בעדות המזרח לא היה דבר כזה שרק ללמוד ולא לעבוד שהם היו אנשי תורה ועשייה ורק עדות אשכנז הכניסו את הדבר הזה. הסברתי לו (לפי מיטב הבנתי) שהמצב של היום לא היה אף פעם של הריחוק של העם מהדת - ובעם יש צורך של איזון ותלמידי הישיבה תורמים לנו הרבה יותר ממה שהוא חושב. הוא אמר- שלפי דעתו ´בן אדם שלא עובד ורק לומד פוגע בילדיו ואישתו (כי הם מרגישים נזקקים) וזה נוגד את התורה´. איך אני יכולה להסביר לו את חשיבות של תלמידי ישיבה לא רק לו- הרבה חילונים ישר מדברים רק על זה שמנסים לדבר ולקרב אותם לבורא עולם. תודה רבה עדי

תשובה

שלום וברכה

כל מי שאינו יכול להתפרנס יש לו לעשות מלאכתו לפרנסה ככל הצורך.

אולם אנו לא נקדש את העבודה בדרך חיים, אלא כהכרח שלא יגונה, וחלילה להעיז על דורות הראשונים שלא עשו כן, בכל הדורות היו עושים יראי ה´ את מלאכתם עראי ואת תורתם קבע, רוב היהודים קמו כבר ב3 לפנות בוקר ולמדו תורה עד אור יום וכך עשו גם בערבים, והדברים מפורסמים.

בהצלחה - בנימין שמואלי