האם מותר לאישה להופיע בבגד ים ליד מציל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום לכבוד הרב, אני אישה צעירה חרדית, ומהיותי קטנה, התרגלתי ללכת לים או לבריכה בלבוש בגד ים קלאסי- בלי תוספת של חולצה או משהוא אחר, וזאת גם אם ישנם מצילים ולא מצילות. דבר זה מפריע לבעלי מאוד, ולמען האמת, אני מבינה את זה מאוד- טענתו היא שדורנו כ´כ ירוד שגם רופאי נשים-בימינו- לא מתרכזים רק בעבודתם אז קל וחומר שמצילים גם הם מנצלים את עבודתם על מנת ´להנות´ ממראות אסורים. ברצוני לדעת מה ההיתר ומה האיסור בזה ומי הם הפוסקים המתירים או האוסרים? תודה מראש- רות.

תשובה

שלום וברכה

הגר"ע יוסף מחמיר והגר"מ פיינשטיין מיקל.

לפי המצב בימינו ראוי להחמיר.

אילינו הגיעו שאלות קשות מאשה שבעלה משמש כמציל בחוף מעורב וכל הקיץ הוא לא מסתכל לכיוונה והם רק רבים ביניהם מאחר והוא לא יכול להירגע מכל המראות אשר הוא רואה בימות הקיץ, ולא אאריך יותר מידי.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי