אמונה

צפיה בסרטים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, רציתי לדעת האם מותר לצפות בסרטים שמציגים את ההסטוריה של עמ´י, רק שהם מוצגים ע´י שחקנים גויים ואני לא יודעת מה בדיוק הולכים לראות שם, אני לא יודעת על מה הם מתבססים בסיפור שלהם. הסרטים שנפלו לידי, ושעליהם בעיקר אני שואלת, הם סרטים של הBBC שנקראים ´Ancient Rome´, ולפי העלעול שלי בו, זה נראה שמספרים על רומא, על המלחמות, ועד שהגיעו לארץ ישראל וכן חורבן הבית. השאלה אם באמת מותר לצפות בסרטים האלה, כי זה ממחיש יותר את האבל חורבן הבית כשרואים את זה בסרט מאשר אם רק קוראים על זה סיפורים. בתודה.

תשובה

שלום וברכה

תוכניות ה-BBC אינם מייצגים את היהדות בצורה נאמנה, הם מטייחים את האמת, ואף מנסים להצדיק ידי רשעים, ולהראות את הדברים בדרך הפוכה ממה שהם היו.

אם את חושבת שסרטים בלתי מדוייקים שנעשו על ידי גויים, הם שיעוררו אצלך אהבה לתורה או הזדהות עם חורבן בית המקדש, אז את טועה מאוד.
התשובה צריכה להגיע מהלב, ושום המחשה וציור אינם יכולים להעביר באמת את גודל המאורע.

בית המקדש לא היה סתם בית עם קירות אבנים!
בית המקדש לא היה עוד מקדש בין כל העמים הקדומים!

בית המקדש היה בית השכינה, המקום ממנו הפיץ הקב"ה אור לכל העולם כולו.
אם את באמת רוצה להבין מהו חורבן בית המקדש, עלייך לצפות בהרצאות, אותם מוסרים רבנים: