תורה ומדע

נבואת חולדה ליאשיהו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום. בספר מלכים ב" פרק כב מסופר על נבואת חולדה. תוכן הנבואה מתחלק לשני נושאים: 1.חורבן ירושלים ויהודה. 2.יאשיהו ימות בשיבה טובה. הבעיה נוצרה כאשר יאשיהו מת בקרב עם פרעה נכה במגידו, ובכך נבואתה לא התקיימה, ובהתאם לכך היא אמורה להיות נביאת שקר, ובכל זאת חז´ל מנו אותה ב 7 הנביאות שקמו לעם ישראל. כיצד אפשר לישב בעיה זו?

תשובה

מלבי"ם שם
ונאספת - והגם שימות בידי פרעה נכה ולא ימות בשלום יקבר בשלום כי הובילוהו ממקום המלחמה לקברות באין מוחה, ועי"כ ולא תראינה עיניך - וכו´ שלא יראה חורבן העיר וחורבן בית ה´:

בברכה - בנימין שמואלי