תורה ומדע

מס" שאלות חשובות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לפי התורה העולם קיים מעל 5000 שנה נכון? אך עפ´י המדע העולם קיים כבר בילונים של שנים. איזה הסבר יש לעניין זה? ולגבי דינוזאורים וכאלה איך זה שהם לא מוזכרים בתנ´ך..? או שהם כן אני לא יודע אני באמת שואל.. שאלה נוספת היא לגבי גן עדן בבראשית א" הוא מתואר כמקום שמיימי ובפרק ב" הוא מתואר כמקום שנמצא ממש פה בכדה´א נראה לי זה יוצא בירדן או משהו כזה.. אז איפה בדיוק היה גן עדן אם הוא היה פה ולמה בפרק הראשון הוא מתואר כשמיימי ובפרק השני הוא לא.. הדבר הזה הטריד אותי כי עפ´י מחקרים פרק א" ופרק ב" נכתבו בזמנים שונים לחלוטין. עוד לגבי בראשית נאמר בתחילת פרק ו" על בני-האלקים או משהו כזה שהם אהבו את בנות האדם וילדו להם ילדים ואז הילדים נקראו נפילים או משהו כזה... אז לגבי זה אני צריך באמת ממש הסבר טוב מה זה כל זה ולפי מה שהבנתי הנפילים היו ענקים או משהו כזה... אני מקווה לקבל תשובות מספקות ואם אפשר פחות ציטוטים מספרים הכתובים בשפה של פעם וכמה שיותר הסברים בשפה של היום. או לתת הסברים לציטוטים בכל מקרה. דבר נוסף מצטער על החפירה רציתי לומר שלאחרונה אני מרגיש קושי אמונתי ודווקא בגלל כל מיני סיפורים הזויים שאני שומע מכל מיני רבנים והלכות הזויות. דוגמאת איסור נסיעה על בימבה בשבת \: תראו אני לא נוסע על בימבה בכלל אבל מה הבעיה בזה למה זה לא כמו עגלה של תינוק זה נשמע אבסורדי לחלוטין. או איזה רב שסיפר על מישהו מהתורה אני חושב שדיבר עם נהר ואיים עליו שהוא ייבש אותו או משהו הזוי כזה.. מבן אדם שרוצה להאמין יותר, ואמונה אמיתית לא כזאת עם ספקות כמו שכרגע יש לי ולא כזאת שפשוט אף פעם לא נחשפה לשאלות חשובות או בורחת מהם. תודה מראש. =] נ.ב עדיף הסבר בכתב מאשר סרטונים כי משום מה הם לא עובדים אצלי במחשב, אם אין ברירה אז בסדר אני אנסה לגרום להם לעבוד. ושוב תודה. =]

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות מאוד;

כתוב בספרים מסוימים, לגבי הששת ימי בראשית, שהם לא ימים רגילים, אלא כל אחד מהם יכול להיות שנים רבות מאוד.

כתוב בפרשת בראשית, שא-לוהים ברא את 'התנינים הגדולים', דהיינו הדינוזאורים.

לא מצאתי שבפרק א' גן עדן מתואר כמקום שמימי.

רש"י הקדוש מפרש, שבני האלוהים מכוון לבני השרים והשופטים, וכידוע במקרא לפעמים נקראו השופטים בשם אלוהים, והם חטאו בגילוי עריות, ויצאו מהם נפילים דהיינו הענקים, והם פשעו וגרמו מבול לעולם.

מותר לנסוע על בימבה בשבת בבית, וגם בחוץ אם יש עירוב.

גם בתורה הקדושה, הרי מסופר על נס קריעת ים סוף, ומדוע לא לייבש נהר?!

ברכה והצלחה;

יעקב משה