בעיה של שמירת נגיעה בימי 7 נקיי ם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

השאלה בשם חברה . חברתי נשואה טרייה חודש בלבד ולה ולבעלה קשה לשמור נגיעה בזמן השבע נקיים הם לא עושים תשמיש אבל עושים דברים אחרים הסברתי לה שזה חמור מאוד היא רוצה לדעת מה החומרה בדיוק ואם אפשר לכפר על מה שכבר עשו ? תודה מראש .

תשובה

שלום וברכה

איסור הנגיעה בנידה לשם חיבה כחיבוק ונישוק וכדו` הוא איסור תורה. ככתוב בתורה ספר ויקרא פרק יח פסוק יט וְאֶל אִשָּׁה בְּנִדַּת טֻמְאָתָהּ לֹא תִקְרַב לְגַלּוֹת עֶרְוָתָהּ: וכל קריבה של חיבה אסורה

וכמבואר ברמב"ם הלכות איסורי ביאה פרק כא הלכה א כל הבא על ערוה מן העריות דרך איברים או שחבק ונשק דרך תאוה ונהנה בקרוב בשר הרי זה לוקה מן התורה, שנאמר לבלתי עשות מחקות התועבות וגו` ונאמר לא תקרבו לגלות ערוה, כלומר לא תקרבו לדברים המביאין לידי גילוי ערוה.

ההחלטה החזקה שלא לחטוא יותר ולקבל על עצמם את שמירת הנגיעה בימי הנידה תכפר עליהם על הכול.

בברכה - בנימין שמואלי