שאל את הרב - כללי

כמה שאלותT

  • כ"ט אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב 1)אני מטפלת אצל רופא שיניים דרוזי כבר תקופה ואני רוצה לקנות לו ברכת העסק, האם זה בסדר? 2)אני נוהגת להגיד כמעט כל לילה לפני השינה כמה פרקי תהילים ושמעתי שלא אומרים תהילים בלילה, האם עלי להפסיק? 3)חלמתי בלילה שנפלה לי שן אבל היא לא היתה שן רגילה היא היתה כמו פלסטיק האם אני צריכה להתיחס לחלום ואם כן מה אני צריכה לעשות? 4) האם אפשר הסבר ל: העונה אמן בכל כוחו. 5) וראיתי שכתבו כאן באחת התשובות שאפשר לחזור בגלגול אדם לאחר גלגול בחיה. אבל אמרו לי שלאדם יש 7 גילגולים,3 באדם אחכ 3 בחי ואחכ 1 בדומם?! 6) אני לא יודעת אם זה קשור לכאן אבל אם יש עיצה אני ישמח לעצה לחיזוק ביטחון עצמי תודה רבה על העזרה בכל התחומים ה׳ יברך אתכם וימשיך לזכות אותכם אמן!

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה, ואנו מבקשים במיוחד את מחילתך בענין.

1. נראה לי שלא מתאים.

2. כן, יש להפסיק - חוץ מן פרקי התהילים הנהוגים לומר במעריב או בקריאת שמע שעל המטה.

3. ראי בלינק:

http://cms.hidabroot.org/he/question/138155

גם יתכן שבחלום שלך שראית שהשן מפלסטיק, לא צריך לחשוש כלל.

4. "אמן" מראה על אמונה, ויש בענייתו השלמת לברכת המברך.

"בכל כוחו" פירושו בתוספות - בכל כוונתו.

5. פעם ראשונה שאני שומע דברים כאלה.

נא לחזור למי ששמעת את הדברים ממנו ולבקש מקור לדברים.

6. לחיזוק בטחון עצמי עצה שתחשבי במה היית מצטיינת יותר משאר הילדים בהיותך ילדה, ובמה היית  מקבל תמיד מחמאות על כוחותיך המיוחדות - כי זה יגלה לך את אותם כוחות הטבעיות הטמונות בך, אשר בהן את מוכשרת מצד שורש נשמתך להצליח באותו תחום יותר משאר אנשים.

וכאשר תמצאי מה זה שאת מוכשרת בו ומה שנותן לך מוטובציה, אז תחשבי מה שתוכלי לעשות בפועל כדי להוציא דברים אלו לעולם באופן שאנשים יוכלו ליהנות מהם (כמובן באופן שמאוזן ושמותר על פי תורה). ואז תנסי לעשות מה שיותר את אותם הפעולות/ פרויקטים, עיסוקים, וכו' וכעבור זמן קצר,  מסתבר שתתחילי להרגיש יותר ויותר סיפוק ובטחון עצמי בעבודתך את השם בעזרת השם יתברך.

בברכה,

רב נחום