אמונה

סתירות בתורה חס ושלום?

  • כ"ט אדר א' התשע"ו

שאלה

הרי כבר בבראשית פרק א' סדר הבריאה הוא: צמחים, אחר כך חיות, אחר כך אדם וחוה יחד. בבראשית פרק ב' סדר הבריאה הוא אדם, אח"כ צמחים, אח"כ חיות ואז חוה; בשמואל א' דוד הורג את גולית אולם בשמואל ב' אלחנן בן יערי הורג אותו ובדברי הימים אלחנן בן יערי הורג את אח של גלית; בשמות פרק ב' החותן של משה הוא רעואל כהן מדין, ובשמות ג' ושמות י"ח זהו יתרו כהן מדין ובספר במדבר פרק י' זהו חובב בן רעואל יש לכך הסבר?

תשובה

סבס"ד

שלום וברכה,

טענות אלה שהזכרת טוענים מבקרי המקרא מתוך בורות. כתבתי מאמר על כך, ותוכל לחפש ולמצוא בו התייחסות לכל אחת מהדוגמאות שהזכרת (חפש במאמר "בראשית" וגם "אלחנן"):

בברכה,
דניאל בלס