הייתכן שגבר יכול להתחתן עם 4 נשים ? עוד בימנו אין איזושהי הלכה שאוסרת עליו ??

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שגבר יכול להתחתן עם 4 נשים ? עוד בימנו אין איזושהי הלכה שאוסרת עליו ? איך זה יכול להיות אם הקב"ה אמר שימחו את שמו על פני המים בשביל שלום בית עד כדי כך רחוק הוא הלך בשביל שלום בית ופתאום אני מבינה בכלל אפשר להתחתן עם 4 נשים ? הרי זה הדבר הראשון שהורס שלום בית, נשים!!! להיכשל בנשים ואז אני מבינה שהתורה מתירה להנשא ל4? לא 1 לא 2 לא 3 אלא 4 נשים זה מקומם אותי אישית ואם לומר ממש את האמת גם מגעיל אותי המותרות הזאת שיש לגברים על נשים במשך אלפי שנים לא מספיק שיש את הפסוק והוא ימשול בה גם יכול לקחת לו 4 נשים ככה בכיף בעוד היא תקועה איתו כל החיים אני מיוסרת מזה כבר כמה שבועות ולא מוצאת רוגע לנפשי אנא תפתרו לי את זה .

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה מאוד;

האמת, שיש בדורותינו חרם מרבנו גרשום מאור הגולה, האוסר להתחתן עם אשה נוספת.
מצד הדין העיקרי, מותר לגבר יותר נשים, מפני שהקדוש ב"ה מכיר את הטבע הנשי יותר מכולם, ויודע הוא שזה הדבר אפשרי הוא, אך בלתי אפשרי לאשה להתחתן עם יותר מאיש אחד.
העובדה היא שפעם אנשים חיו באופן הזה, ובשלום ובשלווה, ובימינו השתנו העניינים בזה.

הצלחה וברכה;

יעקב משה