הכרתי גר ואנחנו יחד 7 חודשים ורוצים להתחתן ברצוני לדעת מהן התהליכים המקובלים להתגיירות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הכרתי גר ואנחנו יחד 7 חודשים ורוצים להתחתן. דיברנו על גיור ולהמיר את דתו ליהודי. ברצוני לדעת מהן התהליכים המקובלים להתגיירות. תודה.

תשובה

שלום וברכה

כפי מה שאני מבין הכרת גוי שהוא לא גר עדיין, והוא רוצה להתגייר. כדי להתגייר ולההיפך חלק מעם ה`, הרי עליו לדעת את אשר לפניו, ולהבין שבהתגיירתו הוא מתחיב בכל המצות כולם ככל יהודי, ואין אפשרות להתגייר ללא קבלת מצוות באמת, ולאחר שילמד את יסודות היהדות טת עיקרי המצוות ויסכים לקבלם הוא יבוא לפני בית דין אשר יחקרו אותו אם אכן הוא מעוניין באמת ובלב שלם להיות חלק מעם ה` ואם הוא כן מקבל עליו באמת עול מצות, ורק כאשר הם יוודאו את הדברים יטבילו אותו, וימולו אותו.

כדי להתחיל את תהליך הגיור עליו לפנות למשרדי הרבנות באיזור מגוריכם, ולפתוח תיק לגיור. אין צורך לכתוב זאת, אבל בכל זאת אכתוב, שברור שאסור לקיים עימו כל קשר גופני ללא גירותו ונישואיו איליך.

בברכה - בנימין שמואלי