שאל את הרב - כללי

תחיית המתים@!

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מטרתנו בעולם היא לבצע תיקון מסויים. ברגע שמגיע המשיח, אין יותר אפשרות לתקן. וגם אם זה מצב מתוקן, לא הגעתי מן הסתם למקום רוחני מספיק גבוה. כי לא היה לי זמן. אז למה לא, חס וחלילה, להתפלל שישאר עוד קצת זמן לתקן ולעכב את הגאולה.

תשובה

שלום וברכה

החפץ חיים אמר שעל האדם למסור את נפשו למען עם ישראל, ומאחר ועם ישראל זקוק לגאולה, הרי גם אם האדם הפרטי עדיין לא מוכן, עליו לוותר על צרכיו, למען כלל ישראל. ועצם מחשבה זו תביא עליך תיקון מושלם, אבל בתנאי שהדבר יהיה אמיתי.

בברכה - בנימין שמואלי