חברה והשקפה

מה ההבדל בין גוי ליהודי מבחינת חיים שלאחר המוות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה ההבדל בין גוי ליהודי מבחינת חיים שלאחר המוות? איזה תהליך עוברת הנשמה של גוי, ואיזה תהליך עוברת הנשמה של יהודי?

תשובה

שלום וברכה

כל אחד מגיע לבית דין של מעלה ושופטים אותו לפי מעשיו כאשר הגוי שלפי ערך נפשו הנמוכה, בודקים אם קיים שבע מצוות בני נח, ואם אכן עמד בכך יקבל את שכרו לפי רמתו, ואם עבר עליהם ייענש.

יהודי עומד למשפט לפי שורשו הגבוה, ובודקים אם אכן קיים את כל התרי"ג מצות וכו`, ואם אכן עמד בכך, הרי מתעלה לגן עדן ועולה מדרגה לדרגה עד אין קץ ומיסב עם הצדיקים מעל כנפי השכינה.

אם לא השכיל לשמור את כל הדרוש מיהודי, הרי הא נכנס לטיפול לש ניקיון יסודי מלנקותו מכל חטא ועוון, כדי להכשירו להגיע למקומו בגן עדן, ניקיון זה הוא בגיהנם כף הקלע וכו`, וישנם מקרים מעטים קשים של אדם שהרשיע הרבה מאוד, שאין לו חלק לעולם הבא, וייענש עד אין קץ, כי איא אפשר לנקותו לגמרי. ואשרי המשכיל ומתחבר לבורא וזוכה לנחול את מקומו בעולם הבא, ללא מער.

בברכה - בנימין שמואלי