שאל את הרב - כללי

עשיו לאה ועמלק

  • כ"ח אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב. ייתכן ואטעה. ידוע כי עשיו רצה לשאת את לאה אך לא נתנו לו כי הוא רשע וקיים מדרש שאומר שאם אכן הם היו מתחתנים היא היתה גורמת לו לחזור בתשובה. כעת שמעתי על תמנע ואליפז שהביאו את עמלק שגדל על ברקי עכשיו וינק שנאה מעשיו ומאימו (שרצתה להתגייר ולהינשא ליעקב) האם ייתכן שאם אכן היו נותנים לאמו של עמלק להתגייר והיא היתה מתחתנת עם יעקב- הילד לא היה גדל על שנאת ישראל ולא היה את עמלק?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

על פי ספרים פנימיים ישנו טעם רוחני למציאת עם כמו עמלק.

לכן יתכן, שאפילו אם לא היה יוצא מציאות כזו על ידי שתמנע ילדה, מכל מקום היה קם עם אחר לירש את ה"קליפה" הרוחנית של עמלק.

והשם יתברך יצילנו מהם.

בברכה,

רב נחום