שאל את הרב - כללי

ראיון עבודה

  • כ"ח אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום. אני מחפשת עבודה מעל שנה. כל ראיון שמזמינים אותי לא מתאים מכל מיני סיבות. האם יש אסמכתא לכך שבגלל שאני מודיעה לאנשים שיש לי ראיון אז יש לי שיבוש. יש טעם באמת לשמור לגמרי בסוד וללכת לראיון בלי שאף אחד ידע? או שזה שטויות ומה השם קובע זה מה שיהיה? תודה

תשובה

שלום רב,

יש טעם רב לשמור את דבר קיום ראיון העבודה כמה שיותר בסוד, לאור דברי חז"ל (מסכת בבא מציעא דף מב עמוד א, ושלחן ערוך אורח חיים סימן רל סעיף ב) שאין הברכה מצויה אלא בדבר הסמוי מן העין, ולכן אם לא תגלי זאת לאנשים זה יכול להשפיע על הסיכויים שלך להתקבל לעבודה.

בשורות טובות בקרוב,

הלל מאירס