חגים ומועדי השנה

השתתפות אבל בסעודת פורים בבית הכנסת

  • כ"ז אדר א' התשע"ו

שאלה

הרב שלום: האם מותר אבל (אבלה) סעודת פורים בבית כנסת ללא כלי נגינה? תודה!

תשובה

שלום רב,

אם הוא רגיל בכל שנה לעשות את סעודת פורים בבית הכנסת, אז גם בשנת אבל מותר לו להשתתף בסעודה זו, כי אין אבלות בפרהסיא בפורים, אולם אם אינו רגיל בכך, יש לו להימנע.

מקורות: לגבי מנהג האשכנזים, כך מבואר ברמ"א (אורח חיים סימן תרצו סעיף ד) שאין אבלות בפרהסיא בפורים. ולגבי מנהג הספרדים, אף על פי שבשלחן ערוך (שם) פסק, שיש אבלות בפרהסיא בפורים, מכל מקום בשלחן ערוך יורה דעה (סימן תא סעיף ז) פסק, שלא נוהג אבלות בפרהסיא בפורים. ועיין חזון עובדיה פורים (עמוד קפז) ואבלות חלק ג' (עמוד קכב) שכך יש לפסוק לספרדים כמשנתו האחרונה של השלחן ערוך שאין אבלות בפרהסיא בפורים.

בשורות טובות,

הלל מאירס