נשים

האם בכל יום אני צריכה לשלוח את הבד לבדיקה ברגע של ספק?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני שומרת טהרה , אתמול הסתיימו החמישה ימים של הווסת וביום הראשון(של השבעה נקיים)הבדיקות היו תקינות,אך ביום השני והשלישי התחיל דימום נוסף,שאלתי היא האם בכל יום אני צריכה לשלוח את הבד לבדיקה וייתכן וזה לא דם נידה ואלו חלק מהימים הנקיים או שלהמתין עד שהדימום ייפסק ושוב לבדוק ולספור שבעה נקיים

תשובה

שלום וברכה

אם יש לך דימום ממש, מסתבר שזה דם טמא, ועליך להמתין שבעה נקיים חדשים לאחר כלות הדימום החדש. אם היו לך רק כתמים, הרי מומלץ לשאול רב אם הכתמים אכן מטמאים אותך או לא.

בברכה - בנימין שמואלי