שאל את הרב - כללי

פירושי התורה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ידוע הדבר שישנם כמה וכמה מפרשים על התורה הקדושה, שאלתי היא כזאת: הרי כמובן שבסופו של דבר היתה קיימת מציאות אחת כי ישנם פרושים המנוגדים אחד מהשני לחלוטין, א"כ מה באמת קרה? לאיזה מפרש להאמין? כמובן שכל המפרשים הם קדושים עליונים ואין עוררין אחר דבריהם, וזו בדיוק הסיבה לבלבול... אשמח מאוד לקבל תשובה בהקדם... תודה רבה מראש!

תשובה

שלום וברכה

בענין הפשט הפשוט המעשה אירע רק כדיעה אחת ונחלקו החכמים בפירוש הפסוק הרי ברובד הפשוט אכן הצדק רק עם אחד מהם, אלא א"כ יכולים לפרש את שניהם בצורה שלא יסתרו. ואין חשיבות בדרך כלל שאנו נכריע עם מי האמת, עם כי הזכות ביד כל אחד לומר שנראה לי מפשט הכתובים שהצדק עם דבר פלוני. דברי החולק יתפרשו בצורה רוחנית וברובד עמוק יותר.

בברכה - בנימין שמואלי