שאל את הרב - כללי

לגבי כמה נושאים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

איזו הנאה תהיה בימות משיח אם לא יהיה חסר כלום? איך אומרים שבגיהנום יש מקסימום 12 חודש אם אין שם מציאות של זמן? שמעתי בכמה הרצאות גירסאות שונות של הסיפור של האיש שהגיע לאחד ושאלו אותו אם ישראל זה מקום גדול של מיליונים והוא ענה לו שזה מדינה קנה וכל זה בגלל שהוא יהודי שמחפש את עצמו , בכמה גרסאות האם זה סיפור אמיתי ואם כן למה אני שומע אותו בגרסאות שונות בתחיית המתים כל אלה שלא יזכו היכן הם יהיו

תשובה

שלום וברכה

קרבת ה` וידיעת החכמה היא תהיה ההנאה העמוקה של עם ישראל. הגיהנום משוער כבזמן שלנו. זה סיפור אמיתי כמדומני שאפשר לשמוע זאת בסיפור האישי של הרב פנגר. אלו שלא יקמו לתחיית המתים יש שיישארו בגן עדן ויש שיישארו בגיהנום.

בברכה - בנימין שמואלי