שאל את הרב - כללי

פרק פד תהילים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה לאחר התעמקות מה בפרק תהילים פד נשארה בי שאלה לא ברורה כידוע בעל המזמור עוסק בערגתו לחצרות בית השם יתברך ומדבר על כך שהיה רוצה להיות כציפור וכדרור אשר באפשרותם לשים קיניהם על חצרות בית השם ישנו פסוק אשר לר מסתדר לי ולא הצלחתי למצוא לא פתרון מיישב את הדעת "טוב לי יוםאחד בחצרותיך מאלף הסתופף בבית אלוקיי מדור באהלי רשע" החלק הלא מובן בפסוק "מאלף הסתופף בבית אלוקיי "מה ההבדל בין חצרותיך ל בית ד" האם בית ד הוא לא כאחד כחצרותיך? אבקש תשובה לשאלה זו תודה ובברכת שלום

תשובה

שלום וברכה

חצר הוא מקום עראי ובית הוא מקום קבע, ואף החצר של אלוקינו עדיפה לדוד על פני הכול.

בברכה - בנימין שמואלי