תפילה וברכות

האם תפילה בבכי פותחת שערי שמים?

  • כ"ו אדר א' התשע"ו

שאלה

שמעתי שאסור לבקש מבורא עולם בבכי כי זה סוגר שערי שמים וגם שמעתי שזעקה מהלב בבכי פותחת שערי שמים. האם מותר לבקש בבכי? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר להתפלל ולבקש בבכי, וזה פותח שערי תפילה, וכדברי הגמרא במסכת ברכות (דף לב עמוד ב) וא"ר אלעזר, מיום שחרב בית המקדש ננעלו שערי תפילה, שנאמר (איכה ג ח) "גם כי אזעק ואשוע שתם תפלתי", ואע"פ ששערי תפילה ננעלו שערי דמעה לא ננעלו, שנאמר (תהלים לט יג) "שמעה תפלתי ה' ושועתי האזינה אל דמעתי אל תחרש".

בברכה,

הלל מאירס