תפילה וברכות

ברכה אחרונה אחרי קריאת שמע על המיטה

  • כ"ד אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום רב, אם קראתי קריאת שמע שעל המיטה ואני יודעת שאסור לדבר אחרי זה והיה משהו ששכחתי לברך ברכה אחרונה אז בירכתי והלכתי לישון. האם פעלתי נכון? או שהייתי אמורה לברך שוב קריאת שמע שעל המיטה? תודה

תשובה

שלום רב,

נהגת נכון, ומכל מקום נכון לקרוא שוב פרשה ראשונה של קריאת שמע.

מקורות: יעויין בשו"ת יחוה דעת חלק ד' (עמודים קיח-קיט) ובספר חזון עובדיה ברכות (עמודים תקה-תקו) ובספר שכב כארי (עמודים קמד-קמה).

בברכה,

הלל מאירס