תפילה וברכות

האם קריאת שמע מתקבלת?

  • כ"ג אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב תבורכו מן השמיים... לגבי קריאת שמע הבנתי שיש עניין בפרק תהילים "יושב בסתר עליון" שצריך להגיד עד "מחסי" שזה 60 מילים .. אם התרגלתי להמשיך את הפרק עד הסוף זה לא טוב או שאני יכולה להמשיך עד סוף הפרק ללא חשש..? עוד שאלה בבקשה לגבי עבודת השם.. איזה סימנים או איך אני אמורה לדעת שהשם שמח בי והתפילה שלי מתקבלת ושאני בדרך הנכונה כי לפעמים יש לי תקופות שהכל מצליח לי בחיים ואני מפחדת מתקופות כאלה (כי לצערנו התרגלנו רק לתקופות של קושי אז שפתאום מגיע תקופה טובה אז קשה לקבל אותה ומתלווים אליה פחדים וחרדות ) האם זה עצת היצר ? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אכן על פי האר"י הקדוש אומרים רק עד מחסי, אולם לפי נוסחאות אחרות אומרים את כל הקריאת שמע. אם תרצי להישאר במנהגך הקדום את רשאית.

בוודאי זה עצת היצר. כאשר יש זמנים טובים יש להודות לבורא עולם ולשמוח על הטוב ולבקש מיד שכך ימשיך לתת לנו בורא עולם רק זמנים טובים שמחים ומאושרים וכאשר האדם מודה לבורא עולם ומבקש על העתיד ה' ממשיך לתת לנו חסדים בכפליים עוד ועוד.