זוגיות

אני בחורה מסורתית ורווקה והייתי מעוניינת לדעת האם מותר לי לפי הדת לצאת עם בחור פרוד שנמצא בתהליכי גירושים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רב!! אני בחורה מסורתית ורווקה והייתי מעוניינת לדעת האם מותר לי לפי הדת לצאת עם בחור פרוד שנמצא בתהליכי גירושים כבר שנה ויותר, הוא אינו חי עם אישתו כבר תקופה ארוכה! בברכה ותודה מראש שירלי

תשובה

שלום וברכה

אם מטרתך לצאת להיכרות, רק למען להכיר את היפרוד, כדי להינשא איתו לאחר הגירושין, אין בכך כל בעיה. אם כוונתך ליציאה ליותר מהיכרות למען נישואין, הרי הדבר אסור לחלוטין בין בהיותו נשוי ובין בהיותו גרוש.

אסור לאשה להיות ביחסים גופניים עם כל גבר שהוא נשוי ורווק כאחד, עד לטהרה במקווה ועד לאחר נישואין.

בברכה - בנימין שמואלי