תורה ומדע

שאלה חשובה- לרב זמיר כהן

  • י"ט אדר א' התשע"ו

שאלה

ברצוני להפנות לרב זמיר כהן שאלה וסרטון. בספר המהפך וגם במאמר של הרב, הרב מביא מדרש שאומר שלגלגל חמה יש נרתיק, ומביא גם ראיות מדעיות. עכשיו מה שהוא לא מביא זה את ההמשך של המדרש שאומר דברים הזויים לגמרי שלמיטב ידיעתי, לא קיימים במציאות. שכתוב שכדי שהחום של השמש לא ישרוף אותנו, יש בריכה של מים (מים עליונים) לפני השמש ששומרת עלינו.https://youtu.be/DYZIm7jrvoA תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

מדרשים - כשמם כן הם - הם נועדו להידרש, ומדברים לעיתים רבות בדרך משל וחידה, המייצגים רעיונות מוסריים וחינוכיים.
מכל מקום מדברי הגמרא ניתן ללמוד על הרעיון שהשמש נמצאת בנרתיק, ואלמלא נרתיק זה היה העולם נשרף.

אתאיסטים עוסקים בהסתה והשמצה של רבנים. לכן כדאי שתראה:

בכל מקרה חשוב להבין ששאלות מסוג זה לא מוסיפות ולא גורעות מאמיתות התורה!
אין קודים אז אין תורה? ראה כאן:
וקרא כאן על "הפירמידה היהודית":
להתפלסף או ללכת עם האמת הפשוטה?
חשוב מאוד -
אני ממליץ לך לקרוא עוד היום את החוברת "שיחה גורלית" העונה על כל השאלות (על מציאות הבורא, הדתות, תורה שבעל-פה, בחירה חופשית, למה אלוקים ברא אותנו ועוד). חוברת זו מתארת דו-שיח עם אתאיסט. חפש בגוגל את המילים "שיחה גורלית" לקריאת החוברת.

בברכה,
דניאל בלס