תורה ומדע

מרחק השמש

  • ט"ז אדר א' התשע"ו

שאלה

אומרים שהקבה הציב את השמש במקום כל כך מדויק שאם השמש היתה מתקרבת עוד סנטימר כדור הארץ היה נישרף ואם היא היתה מיתרחקת בסנטימטר כדור הארץ היה ניקפא אז איך בעצם המטוסים לא נישרפים הרי הם מיתקרבים יותר לשמש השאלה נישמעת מוזרה אבל...

תשובה

שלום וברכה,

הכוונה היא לא לסנטימטרים, אלא לאחוזים מתוך המרחק הכולל.

המרחק הכולל בין כדור הארץ לשמש הוא כ-150 מיליון קילומטר.

לקיום החיים נחוץ מרחק מתאים מהשמש. מרחק גדול או קטן מדי ימנע קיום מים במצב צבירה נוזלי, וקירבה גדולה מידי תביא להתאיידות הנוזלים. אין כאן הרבה מקום למשחק: שינוי של 5 עד 15 אחוז במרחק של כדור-הארץ מהשמש היה גורם לקפיאת או להתאדות כל המים בעולם.
כמו כן, מעטפות הקיימות בשמש מונעות ממנה להפיץ קרני גאמא המסוגלות לכלות כל שמץ של חיים.

בברכה,
דניאל בלס