האם מותר לאכול מאפים ממקום שפתוח בשבת?

  • י"ט אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום הרב. קיבלנו מאפה ארוז מרשת מוכרת שלא מופיעה עליו חותמת כשרות. בשיחת טלפון נאמר לי שכלל החומרים להכנת המאפים כשרים (וכך גם שאר הסניפים) אך ספציפית הסניף ממנו נקנה המאפה פתוח בשבת ולכן לא ניתנה שם תעודת כשרות. ציינה שכלל המוצרים נלקחים מאותו מפעל שומר כשרות. האם ניתן לאכול את המאפה? ובכלל מה ההלכה לגבי מוצרים שנקנים מחנות שעובדת בשבת? האם מותר לקנות מוצרים סגורים עם חותמת כשרות או שיש בזה "עידוד" לחילול שבת? האם יש הבדל במקרה זה בין קבלת מתנה ממישהו לקניה שלי? תודה ושבוע טוב.

תשובה

שלום וברכהב

אי אפשר לסמוך עליהם שאכן מדובר במאפה ממקום כשר. בוודאי שלא ניתן לדעת האם הופרשה חלה ולא ניתן לדעת האם נאפתה בשבת, על כן אסור לאכול.

מותר מעיקר הדין לקנות מוצר כשר סגור ביום חול מחנות הפתוחה בשבת רח"ל. מצווה הלדר ולקנות רק ברשתות שומרי שבת.