שאל את הרב - כללי

הלכות אסור נגיעה

  • י"ט אדר א' התשע"ו

שאלה

רציתי לדעת מדוע יש את איסור זה מה הוא כולל ופירוט. רציתי לישאול כי דיברנו קצת עם המורה וזה מאוד מעניין אותי מאוד

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

אחת ממצות לא תעשה שבתורה היא איסור הנגיעה בין גבר לאשה האסורה לו (וכמו שהוא תמיד המצב קודם החתונה).

איסור נגיעה מן התורה הוא דוקא כשנעשה בכונה להתקרבות, וכמבואר ברמב"ם בספר המצוות (מצות לא תעשה שנ"ג)

אחת הסיבה המובנות מהמצוה היא, מפני שהקולא בנגיעה בין גבר לאשה לצורך ההתקרבות ואפילו בלי קיום יחסים, גורם כבר לשניהם לראות את הנקודות הטובות שבזולת באופן סוביקטיבי; ובכדי לעשות החלטה ראויה בענין זיווג ונישואין - אשר לתכלית זה ברא הקב"ה את עצם המשיכה מגבר לאשה - חייבים לראות  את הנקודות הטובות שבזולת דוקא באופן אוביקטיבי.

ומה שקורא לאלו שאין להם גדר כזה בחייהם, שאח"כ בזמן חתונתם עם בן/בת הזוג,  אותן המחשבות של החוויות שנכנסו כבר לתת-המודע של מי שחיוה נגיעה של קירוב מחוץ לברית הנישואין או קודם החתונה, מבצבצות אח"כ ועולות בתודעתו, עד שזה גורם מניעה ומחסום רציני בין בני הזוג לבנות קשר בריא וחזק ביניהם; עד שהרבה פעמים הדבר גורם אח"כ לידי איבוד הנאמנות בין בני זוג שנשואים, וממילא לפספוס כל קשר הנישואין שביניהם.

ואם רצונך לקבל יותר מידע בנושא זו, נא המציא לנו מספר טלפון לקישור כדי שנוכל להעבור לך את המידע.

בברכה,

רב נחום