תפילה וברכות

נטילת ידיים ומודה אני אחרי שנת היום

  • י"ט אדר א' התשע"ו

שאלה

יישר כוח, אם אני למשל עובד משמרת לילה וחזרתי לצורך העניין בבוקר, עשיתי נטילה ללא ברכה (ספרדי) ושחרית ונכנסתי לישון 7 שעות, דהיינו התעוררתי ב15:00, האם צריך נטילה? מודה אני? תודה

תשובה

שלום רב,

1. צריך נטילת ידיים ללא ברכה (ראה שלחן ערוך ורמ"א אורח חיים סימן ד סעיף טו).

2. רק אחרי שינה בלילה אומרים מודה אני, אולם אחרי שינה ביום אין צורך לומר.

מקורות: תשובת הגרח"פ שיינברג זצ"ל - הובא בספר תפילה כהלכתה (עמוד תקלח אות ג). וע"ע בתשובת הגר"ח קניבסקי שליט"א בספר דעת נוטה חלק א' (עמוד טו תשובה לג והערה 32) וכן בשו"ת אדרת תפארת חלק ה' (סימן א) שהרחיב הדיבור בזה.

בברכה,

הלל מאירס