שינוי ימי עבודה

  • י"ט אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום רב, אני מבין שהיה ניסיון בעבר לשנות את ימי העבודה במדינה, כך שבמקום שימי העבודה הרגילים יהיו ראשון עד חמישי, ימי העבודה יהיו שני עד שישי, כשבשישי עובדים חצי יום, ומוסיפים עוד חצי שעת עבודה לכל יום מיום שני עד חמישי, כך שלציבור תהיה אפשרות להתארגן לקראת השבת ביום שישי, ובנוסף לציבור יהיה את יום ראשון כיום חופשי, אך אני מבין שהרבנות הראשית התנגדה למהלך, הייתי רוצה לדעת מה היא הסיבה שהרבנות התנגדה למהלך, האם ישנה סיבה הלכתית לא לבצע שינוי שכזה? יש יתרונות רבים למהלך שכזה, והדבר יכול לדרבן לא מעט אנשים להתחיל לשמור שבת ולהימנע מחילול שבת, תודה,

תשובה

שלום וברכה

לא ידוע לי על התנגדות הרבנות, יתכן שהם חששו שיעבדו ביום שיש עד מאוחר.