נדרי צדקה בחלום

  • י"ט אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום רב, חלמתי שנחש רודף אחריי ואחרי חברה שלי, הנחש היה בצבע ירוק וזה קרה מס' פעמים והנחש נעלם רק כשאמרתי ל-ה' שאם לא יקרה לנו כלום אשים 20 ש"ח לצדקה ואיך שאמרתי את זה הנחש נעלם... רציתי לדעת קודם כל מה משמעות החלום והאם כדאי שאשים את הכסף לצדקה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

רוב ככל החלומות בזמנינו אין להם כמעט משמעות. ומכל מקום לפעמים ראיית נחש בחלום מרמז על פרנסה מסודרת (ראה מסכת ברכות דף נז עמוד א).

אין חיוב לתת את הכסף לצדקה (יעויין שו"ת משנה הלכות חלק י"ב סימן קיב).

בשורות טובות,

הלל מאירס