האם מותר לבקר בקבר אביו אחרי כמה שנים?

  • י"ח אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי חבר ששמונה שנים לא ביקר בקבר של אבא שלו בחו"ל והיום הוא רוצה. אני יודע שיש בעיה עם זה. אם אני לא טועה, אפשר לבצע כמה דברים ולקרוא תפילה מיוחדת לפני כן אך אני לא זוכר מה. נא עזרתך. תודה מראש ושבוע טוב

תשובה

שלום רב,

חברך יכול לבקר בקבר אביו ללא כל חשש, כי כל החשש הוא דווקא במי שלא היה על קבר אביו במשך עשר שנים, ששוב אין לו ללכת לשם יותר.

וגם אחרי שעברו עשר שנים ישנה עצה לשלוח מקודם (שליח) על קבר אביו להודיעו שהוא רוצה לבוא להשתטח על קברו. ואז יוכל לילך בעצמו. וטוב לידור צדקה באותו מעמד לעילוי נשמתו (ראה בספר חזון עובדיה אבלות חלק ג' עמודים ריג-ריד, ובספר נטעי גבריאל אבלות חלק ב' פרק פח סעיפים ה-יב).

בשורות טובות,

הלל מאירס