שאל את הרב - כללי

שמירת שבת או מריבות בשבת

  • ט"ז אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב! אני נער מתחזק ברוך השם בתוך משפחה חילונית . משפחתי נוסעת בימי ערב שבת לבקר קרובים והם דורשים ממני שאבוא איתם . שבוע שעבר התעקשתי לנסוע איתם והדבר הוביל לכעס , מריבה , צעקות ומחלוקת בערב שבת . אמי אמרה לי משפט "שאם אני מוביל לכעס ומחלוקות ואני מונע שלום בית , מה שווה השבת שאני שומר ... ואני צריך להבין שאם אני לא בא אני מפצל את המשפחה וחשוב שאני יהיה שם " לבסוף נסעתי איתם בעצבות רבה בגלל שלא רציתי להבעיר את אש המחלוקת בשבת עוד .. עלי לציין שהקרובים / דודים שלי דתיים ועושים קידוש , בית כנסת והם אלו שהזמינו אותנו .. והם מתכננים להזמין אותנו השבת הקרובה מה עלי לעשות ? תודה מראש !!!

תשובה

שלום וברכה

אשריך ואשרי חלקך שזכית לקבל על עצמך שמירת שבת.

אסור בהחלט לנסוע בשבת ומה שווה השלום כאשר כולם מחללים שבת ה' ישמור. אם מזמינים אתכם לשבת תסע איליהם כבר לפני כניסת השבת ותלך איתם יחד לבית הנכסת.