תפילה וברכות

קריאת שמע בבוקר**

  • ט"ו אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, השאלה: עד איזה שעה בבוקר אפשר לאישה לקרוא קריאת שמע ? ידוע לי שברכת השחר אפשר להגיד כל היום למי שלא אמר, לגבי קריאת שמע, עד מתי בבוקר? והאם הקריאת שמע חייבת להיות ברצף לפני עמידה או שאפשר להגיד קריאת שמע, ואת העמידה להגיד במנחה. תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

זמן מצוות קריאת שמע לגברים הינו מוגבל עד לרבע היום. הזמן מופיע בלוחות העבריים.

נשים אינם חייבות לקרוא קריאת שמע בזמן מסויים ויכולות לקרוא גם מאוחר יותר, אולם לכתחילה במידת האפשר ראוי שיקראו בבוקר.

אין חובה לנשים להתפלל עמידה דווקא שחרית ואת יכולה להתפלל עמידה של מנחה ולקרוא את שמע בשחרית