נשים

האם מותר לנשים ללמוד מקצועות חול?

  • י"ג אדר א' התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום רב,

רציתי לשאול לעניין לימוד של נשים מקצועות חול.

בעזרת ה' אני רוצה שאתחתן בעזרת ה' שבעלי יהיה אברך ואני יעבוד ויפרנס האם זה מותר או שעל הנשים לדאוג לביתם בבית?

בנוסף רציתי לדעת האם מותר ללמוד מקצועות חול בשביל פרנסה?

הבעיה שהמקומות בהם לומדים את מקצועות אלה הם מעורבים האם יש בעיה בכך?

אני אישית שומרת על עצמי מבחינת צניעות וכד' אבל בכל זאת תודה רבה אתם עוזרים לי מאוד תבורכו.

תשובה

שלום וברכה

מותר ללמוד מקצוע חול ואף מצווה יש בדבר לסיוע ללימוד תורה של הבעל, ניתן ללמוד במקום צנוע מקצועות רבים שיכולים לפרנס בצורה מכובדת.