האם מותר לתפור בגד כשהוא לבוש בו?

  • י"ג אדר א' התשע"ו

שאלה

האם יש איסור לתפור על בן אדם חי, ואם כשלועסים חוט זה עוזר? תודה מראש, יעקב

תשובה

שלום רב,

מי שתופר בגדיו כשהוא לבוש בהם גורם לשכחה (כף החיים יורה דעה סימן קטז אות ריב בשם החופת אליהו שער ג), ואם נותן לתוך פיו קיסם אין חשש (ראה מחזור ויטרי חלק ב' הלכות כלה עמוד 720).

ואם אין לו קיסם וקשה לו לפשוט את הבגד מעליו, יקח בפיו איזה חוט וילעס אותו בשעת התפירה (ראה ספר עץ חיים בהגהות זר זהב אות ב. וע"ע מה שהביאו בזה בספר שמירת הגוף והנפש חלק א' סימן עד, ובשו"ת ודרשת וחקרת חלק ב' חלק יורה דעה סימן יט).

בברכה,

הלל מאירס