שאלות על קיצור שולחן ערוך סימן א

  • י"ג אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום וברכה, לדמתי קיצור שולחן ערוך והיו כמה דברים שלא הבנתי אם תוכלו לעזור לי: סימן א סעיף ב: ."חדשים לבקרים רבה אמונתך " ? סימן א סעיף ג:.1.מדוע נמר הוא הסמל לעזות ? 2.לא הבנתי "קל כנשר" ? ולמה דווקא נשר ? 3."רץ כצבי" למה דווקא כצבי? סימן א סעיפים 6 ו7 לא הבנתי בכלל.... תודה רבה! מתן.

תשובה

שלום וברכה

1. צרור המור ויקרא פרשת תזריע  עז כנמר לפי שהנמר היא בריה קטנה ויש לה עזות להלחם עם הארי.

2. נשר עף גבוה מאוד במהירות רבה תיבת גמא פרשת האזינו יהודא בן תימא אומר כו' קל כנשר, שלא יאמר האדם די לי שאהיה בינוני או צדיק ויש למטה ממני יותר כמה מדריגות, תקח ראיה מעוף השמים הנשר פורח למעלה מכל העופות שלא יוכל לשלוט בו שום עוף ובבניו, כן האדם ראוי ליקח לעצמו גדולה לנפש יותר מכל האדם.

3. רץ כצבי הכוונה היא להיות זריז מאוד לדבר מצווה ולא להתעצל.

4. סעיף ו' מדבר על כך שאסור לומר פסוקי תרוה בעל פה.

סעיף ז' שכשאר מחבר תפילה עצמית אסור לו לומר ברוך אתה ה' שומע תפילה אלא ללא שם שמיים.