תפילה וברכות

האם מותר לענות אמן בין נטילת ידיים לברכת המוציא?

  • י"ג אדר א' התשע"ו

שאלה

לאחר שבירכתי על נטילת ידיים, האם מותר לי לענות אמן אחרי ברכת המוציא של סועד אחר? בתודה, מאיר

תשובה

שלום רב,

אם נטלת ידיים ועדיין לא בירכת על נטילת ידיים - יש לענות אמן. וכן אם נטלת ידיים ובירכת על הנטילה, וניגבת את הידיים - יש לענות אמן. ורק אם בירכת על נטילת ידיים ועדיין לא ניגבת את הידיים - אין לענות אמן, משום הפסק בין הברכה למצווה, אלא תהרהר את עניית האמן בלב.

מקורות: שו"ת יביע אומר חלק ח' (חלק אורח חיים סימן כ) וילקוט יוסף (סימן קנח סעיף יד).

בברכה,

הלל מאירס